Svimmelhed er ligesom hovedpine et symptom, som kan have mange årsager og grundig udredning er også vigtig ved svimmelhed for at kunne tilbyde korrekt behandling. Der er særligt to diagnoser som vi har god erfaring med at behandle: Cervikogen vertigo og øresten (BPPV).
Cervikogen vertigo betyder svimmelhed, udløst fra nakken. I nakken sidder mange små nerver, som giver information til hjernen om nakkes position i forhold til resten af kroppen, informationer som er vigtige for at kunne opretholde en god balanceevne i kroppen.
Hvis der er nedsat bevægelighed i nakkens led og spændinger i musklerne, kan det give ukorrekte signaler fra nerverne til hjernen, som kan medføre svimmelhed.
Kiropraktisk behandling af nakkens led og muskler normaliserer bevægeligheden og kan dermed fjerne årsagen til svimmelheden.
Øresten – Benign paroxymal positionel vertigo (BPPV). Skyldes små øresten/krystaller som river sig løs i det indre øres balanceorgan og bevæger sig ud i buegangene i det indre øre.
Dette udløser voldsom svimmelhed når man bevæger hovedet. Ofte udløses svimmelheden, når man ændrer stilling, for eksempel når man vender sig i sengen eller sætter sig op.
Svimmelhedsanfaldet varer typisk op til 30 sekunder, nogen gange længere. Løse øresten kan behandles ved Epleys manøvre, som vi kan udføre her i Kiropraktorhuset Hillerød eller hos ørelægen.